Açılışa Genç Belediye başkanı, Bingöl Belediye başkan vekili, Bintso Yönetim Kurulu Başkanı, Siyasi parti il başkanları, Memur-sen Bingöl il başkanı, STK Başkanları, Muhtarlar, basın mensuplarının ve halkın yoğun teveccühü ile katılım sağladıkları görüldü.
Programa Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı, akabinde Platform bünyesindeki Dernek Başkanlarının Selamlama konuşmaları ile devam etti.
Platform bünyesindeki dernek başkanları programda söz alarak, platformun paydaşı olduklarını ve bölgenin birlik, beraberlik ve bütünlüğü dernekler olarak her türlü desteği vereceklerini, böyle bir tablonun bölgemiz için önemli ve tarihi bir an olduğunu teker teker ifade ettiler.
Daha sonra Zikte Bölgesinin tarihi önemini Platform Başkan yardımcısı Tarihçi-Eğitimci Fırat Atan yaptı.
Atan yaptığı konuşmada; “Zikte bölgesi 22 köy ve 100’ den fazla mezrası ile geniş bir coğrafi alanı ifade ettiğini, kelime olarak Farsça’da Anne karnı veya kucağı anlamına geldiğini, günümüzde ise Çotla yaylasının eteklerine yapışmış, mütemadiyen onun sunduğu şefkat ve bereketten beslenen aynı annenin memesinden süt emen kardeşleri tasvir eden bir bölgenin adı olduğunu söyledi. Tarih boyunca büyük alim ve maneviyat erenlerinin yetiştiği ve etraflarına aydınlattığı bir ilim ve irfan merkezi olduğunu, tarihi kayıtlarda da bölgenin öneminden bahsedildiğini, yine Zikte Aşiretinin Anadolunun İslam toprağı olmasında emeklerinin olduğunu örneklerle dile getirdi.”
Daha sonra Zikte SÜRKAP Platform başkanı Prof. Dr. Alaaddin Yüksel açılış ve selamlama konuşmasında Platformun kuruluş aşamalarını, amaçlarını, hedeflerini ve platformun temel esasları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Yüksel konuşmasının devam eden bölümlerinde “Yaklaşık 2 yıldır devam eden istişareler ve değerlendirmeler neticesinde adım adım yol alınan bu sürecin bugün faaliyet merkezinin resmi açılışı ile taçlandırıldığını, bünyesinde 11 derneğin, 1 Kooperatifin ve 22 Köyün temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı hali hazırda Bingöl’ün en büyük STK sı haline geldiğini ifade etti. Platformun her köyün temsilcilerinden oluşan ve yapısında 22 köyden her birinden 3’er temsilcinin olduğu Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve muhtelif komisyonlardan oluştuğunu söyledi.
Platformun amacının, bölgenin maddi yönden terakkisi için çalışmak ve aynı zamanda manevi değerlerede sahip çıkarak mazi ile gelecek arasında köprü oluşturmak olduğunu, Hedefinin de; Kırsal Kalkınma projeleri başta olmak üzere platform içerisinde yer alan, konularında uzman akademisyenler, eğitimciler, özel sektör ve STK paydaşları ile işbirliği yaparak bölgenin maddi ve manevi kalkınmasında öncü rol oynayacaklarını ifade etti.
Son olarak, Yüksel; platformun bu aşamaya gelmesinde, maddi ve manevi emek veren, destek olan Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyelerine, Dernek Başkanlarına, Muhtarlarıa, İşadamlarına, Katkı sunanlara ve açılış organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program kurdele kesimi ve ikramların ardından toplu fotoğrafın çekimi ve merkez ziyareti ile sona erdi.
Yorum Yazın