Bingöl Üniversitesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarını yaklaşık olarak 40 bin kişi ziyaret ederken 30’dan fazla yazar ve akademisyen-yazar okuyucularıyla buluştu.
Birincisi 2017 yılında, ikincisi 2018 yılında ve üçüncüsü 2019 yılında yapılan Bingöl Üniversitesi Geleneksel Kitap Fuarlarının 4’üncüsü iki yıllık COVİD-19 pandemisinin ardından bu yıl 18-31 Mayıs tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi ‘Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarını yaklaşık olarak 40 bin kişi ziyaret ederken 30’dan fazla yazar ve akademisyen-yazar okuyucularıyla imza günlerinde, panellerde, söyleşilerde ve konferanslarda bir araya geldi. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu tür etkinliklerin mutat hale gelmesi ve etkinlikler kapsamında “ilimize çok sayıda yazarın gelip okuyucularıyla buluşması ilimizi bir kültür şehri haline getirmektedir.” dedi.
Fuarda 30’dan fazla yazar ve akademisyen-yazar okuyucularıyla buluştu
Bingöl Üniversitesi 4’üncü Geleneksel Kitap Fuarında 140 yayınevi tarafından basılan kitaplar sergilenirken, Rektör Çapak ile birlikte ülkemizin değişik şehir ve üniversitelerinden Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Prof. Dr. Adem Apak, Prof. Dr. Adnan Demircan, Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. Hakan Olgun, Dr. İsmail Söylemez gibi akademisyen- yazarların yanı sıra Türkiye’nin tanınan yazarlarından Yusuf Kaplan, Said Ercan, Adem Özköse gibi birçok yazar fuarda okuyucularla buluştu. 30’dan fazla yazarın okuyucularıyla çeşitli etkinliklerde bir araya geldiği fuarda 10 bin kitabın satıldığı ve geleneksel kitap günleri fuarının yaklaşık olarak 40 bin kişi tarafından da ziyaret edildiği tahmin ediliyor.
“Kitabın olduğu yerde bilgi ve aydınlanma var”
Fuar alanını ziyaret eden bazı vatandaşlar fuardan çok memnun kaldıklarını, böyle bir organizasyonla insanları uzun bir süre sonra yeniden kitaplarla ve yazarlarla yüz yüze buluşturan Bingöl Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak’a, organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini söylediler.
İki yıl aradan sonra fuarın tekrardan yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten fuar ziyaretçileri, “Bingöl’de bu tür kültürel faaliyetlerin yapılması bizlere ve ilimize katkı sağlayacaktır. Kitap okumayı günlük yaşamın bir parçası haline getirmeliyiz. Kitabın olduğu yerde bilgi ve aydınlanma vardır” şeklinde duygularını ifade ettiler.
“Bingöl, artık bir kültür şehri”
Kitap fuarında okuyucularıyla imza ve söyleşi etkinliğinde bir araya gelen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bu yıl kitap fuarının dördüncüsünü gerçekleştirdik. Pandemiden dolayı iki yıl çok önemsediğimiz kitap fuarı ve fuar kapsamındaki etkinlikleri gerçekleştirememiştik. İnşallah bundan sonraki süreçte gelenek haline gelen bu süreç devam etmiş olacak. Özellikler gençlerin ilgi göstermesi hepimizi sevindiriyor. Çok canlı, çok güzel bir ortam oluştu. Otuzu aşkın yazarımız buradaydı, okurlarıyla buluştular. Şehir içinden kitapseverler fuara dolayısıyla üniversitemize teşrif ettiler. Bazı okullarımızdan öğrencilerimiz geldi, çok canlı bir ortam oluştu. Yazarlarımız aynı zamanda seminerler verdiler. Bu açıdan artık bir kültür şehri olarak tanımladığım Bingöl’e gelen yazarların çok katkı sağladığını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçlerde de bu tür faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Kitap Fuarı 40 Bin Kişiyi Ağırladı
Abone olBingöl Üniversitesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarını yaklaşık olarak 40 bin kişi ziyaret ederken 30’dan fazla yazar ve akademisyen-yazar okuyucularıyla buluştu.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın