Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, TÜBİTAK destekli 4007 program kodlu bilim şenliği düzenlendi. Şenlik alanında incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, burada stantları gezerek çocuklarla fotoğraf çektirdi.
Bingöl Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen bilim şenliklerine yoğun katılım gösterilirken, miniklerin merakla stantları gezdiği görüldü. Her bir standa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, aynı zamanda kampüs içerisinde bulunan kitap fuarını gezme imkanı da buldu. Üniversite kampüsünün şenlikler için seçilmiş olması ise şenliklerin daha faydalı olmasını sağladı.
İnovasyon teması ile düzenlenen şenliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Yücel, “Bilindiği üzere bilim insanlarının halk ile bütünleşebilmesi toplumların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Bu kapsamda Türkiye sathında TÜBİTAK destekli 4007 program kodlu bilim şenlikleri düzenlenmektedir.
Yerelde ise, Milli Eğitim Bakanlığının stratejik hedefleri doğrultusunda her kademede eğitim gören öğrencilerin ve Bingöl halkının yenilikçi ve bilimsel gelişmelere karşı farkındalık düzeyinin artırılması ve bilime olan motivasyonun artırılması amacıyla böyle bir proje hazırlanmıştır.
Projemizin ana teması inovasyondur. Özellikle 21. yy becerileri ve gelişmeleri dikkate alınarak bölgemizde yenilikçi çalışmalara farkındalığın artırılması için bu tema ana tema olarak belirlenmiştir. Bilim şenliğimiz içerisinde doğa, mühendislik teknolojileri, sosyal ve beşeri bilimlerin de yer aldığı 37 atölye ve bu atölyelerde 3 gün boyunca Bingöl Üniversitesi şenlik alanında yapılacak olan etkinlikleri kapsamaktadır. Ayrıca şenlik süresi boyunca periyodik bir şekilde; Geleceğin Meslekleri, Yapay Zekâ ve STEAM Entegrasyonu adlı seminer dizisi yer alacaktır.
Etkinlikler genel anlamda 3 ana kurgudan oluşmaktadır.
Birincisi; Yenilikçilik kurgusudur. STEAM, sanal gerçeklik, yapay zekâ, Web 2.0 araçları, üç boyutlu yazıcı, arduino, yazılım ve kodlama alanlarında hazırlanan etkinlikler (Bilim şenliğinin birçok etkinliği yenilikçi bir anlayışla oluşturulmuştur.)
İkincisi doğa bilimleri kurgusudur. Bilim Şenliklerinin icra edilmesinde önemli rol oynayan doğa bilimleri alanında deneysel ve gözlemsel etkinlikler icra edilecektir.
Üçüncüsü; Oyunlaştırma tabanlı etkinliklerinde yer aldığı sosyal bilimler alanında hazırlanan etkinliklerdir. Bunun dışında sanatsal etkinlikler de bilim şenliğinde yer almaktadır.
Projenin muhtevasıyla alakalı bilgi verdikten sonra sözlerime son verirken projemizin hazırlık ve uygulama aşamasında bizlerden desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Kadir EKİNCİ’ye, Bingöl Belediye Başkanı Sayın Erdal ARIKAN’a, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İbrahim ÇAPAK’a, İl Emniyet Müdürü Sayın Ali CANBOLAT’a, AFAD İl Müdürü Sayın Kerem ORUK’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Mahmut DANAYİYEN’e ve çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Yorum Yazın