31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için aday adayları partilerine başvuru yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl'de de AK Parti'nin Bingöl Belediye Başkanlığı'na talip olan Bingöl Üniversitesi'nde görevli Dr. Alican Bayram, parti binasına kalabalık bir kitleyle giderek aday adaylığı başvurunu yaptı.
Dr. Alican Bayram, başvuruya giderken İsrail'in günlerdir saldırılarda bulunduğu Gazze halkının yanında olduğunu belirtmek amaçlı, Filistin atkısını takarak başvuruya gitti.
“PROJELERİMİZİ YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ÇALIŞTIK”
Ardından projelerine dair açıklamalarda bulunan Dr. Bayram, toplumu yönetmeye talip olacak kişilerin proje ve vizyonun olması gerektiğinin altını çizdi.
Bayram, “Tabi aday olurken gelecek vizyonunu ve şehrin aslında altyapısına yönelik fikirlerimizi, projelerimizi paylaşmamız gerekiyor. Bir fikri, bir bakış açısı olmayan bir adayın toplumda da kabul görmeyeceğini düşünüyorum. Bunu öncelikle bir vatandaş olarak düşünüyorum. Beni temsil edecek kişinin, kitlenin ya da temsil edecek başkanın bir vizyonunu ve fikirlerinin olmasını önemsiyorum. Şunu ifade etmekte fayda görüyorum, biz projelerin hepsini yapay zekayla çalıştık, yapay zekâ destekli çalıştık. Dünyada ilk ve tek bir siyasi aday projelerini yapay zekâ destekli çalıştı ve hazırladı. Maliye Bakanı'mız Mehmet Şimşek Bey'in vergi hükümlülükleriyle alakalı yapay zekadan destek aldığını, bununla ilgili projelerin olduğunu da hatırlatmak isterim. Dünya artık buraya gidiyor ve Türkiye de buna uyum sağlamalı. Biz de belki Bingöl'den ilk defa bir siyasi aday nasip oldu, projelerimizi yapay zekayla çalıştık. Tabi yapay zekayla oluştururken memleketin asil unsurunu, doğasını da unutmamak lazım” dedi.
“AKILLI BELEDİYECİLİK BİRİMİ”
“Akıllı Belediyecilik sistemini ise tamamen bize yapay zekâ önerdi” diyen Dr. Bayram, açıklamasını şu şekilde tamamladı:
“Projelerimizden kısaca bahsedecek olursak; Alternatif finans kaynakları. Bugüne kadar Bingöl Belediyesi, 3 temel finans kaynağından faydalandı. Birincisi su ve diğer gelirler gibi kaynaklar, ikincisi iller bankasından aldığımı kredi, bir diğeri de merkezi hükümetin bize belirli periyotlarla sağladığı finans kaynağı. Aslında belediyelerin faydalanabileceği bu 3 temel finans kaynağının dışında 6 tane alternatif kaynak var. Onlarla ilgili çalışmalarımızı yaptık, sosyal medyadan da takip ederseniz detaylarıyla paylaşacağız. İkinci projemiz; Akıllı belediyecilik. Akıllı Belediyecilik sistemini ise tamamen bize yapay zekâ önerdi. Yapay zekaya şu soruyu sorduk; Bingöl Belediyesi'nde vatandaşı mutlu etmek için bize bir denetleme sistemi önerir misin? Yapay zekada şöyle bir sistem önerdi bize, 3 aşamalı. Birincisi şehirde bir birim kurulacak akıllı belediyecilik birimi. Siz vatandaş olarak şehirde gördüğünüz bir sorunu, problemi fotoğraflayacaksınız bu birime aktaracaksınız. (uygulamalar veya telefon yoluyla) şikayetinizi bu birime aktaracaksınız. Bu birim, ilgili vatandaşın bilgilerini paylaşmadan belediyenin görevli olan birimine bildirecek. İlgili birim bu problemi çözdükten sonra ya da çözemeye de bilir. Ondan sonra Akıllı Belediyecilik birimine bilgi verecek, vatandaşa geri dönüş sağlanacak. Vatandaş memnuniyetini sağlayacağız aslında burada. Bir başkan, bir yönetici bütün bilgileri aklında tutamaz ama birim sayesinde sistematik bir şekilde problemleri gözlemleyebileceğiz. Örnek veriyorum, Fen İşleri Müdürlüğü sistemi açtığı zaman bu hafta 10 problem gelmiş, ben 9'unu çözemedim diyecek. Aynı zamanda birim kendi performansını da ölçmüş olacak.”
Dr. Bayram'ın projelerinden bazıları ise şunlar:
Kadın ve Genç Kooperatifleri
Deprem ve Afet Eylem Planı
Bingöl Su Politikaları
Yerel seçimlerden sonra; 1 yıl içerisinde şehir tiyatrosu kurulacak.
Festivaller
Bingöl Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BİMEK)
Spor AŞ.
Çevreci bir belediye
Yazılım ve yapay zekâ kulüpleri
Yorum Yazın